Er bestaan nog steeds misverstanden over het verschil tussen een (vrijwillige) Rescert-certificering en de door de wetgever vereiste koeltechnische certificering. Frixis verneemt nog steeds dat er bedrijven hun Rescert-certifisering aanzien als een vrijgeleide om koeltechnische handelingen uit te voeren.
Wat is het verschil? Hoe kan u zich in regel stellen? Hoe vermijd u problemen?
U heeft misschien al aanbiedingen ontvangen via mail, fax of dergelijke. De verhalen zijn in alle opties veelal te mooi om waar te zijn. Kwaliteit gegarandeerd via (illegale of valse) certificaten, aankoopprijzen die zelfs de reguliere groothandelsmarkt niet kan bekomen, flexibele levering, enz…
De serieuze risico’s bij het illegaal importeren en aankopen van F-gassen…
De eigenaars en eindgebruikers van koel- en luchtbehandelingsapparatuur spelen een zeer belangrijke rol bij de uitbating van hun installatie. Dit is zeker zo indien hun installatie koudemiddelen bevat van het type HFK en HCFK.
Uit bevragingen van de leden-installateurs blijkt dat de eindgebruiker in vele gevallen onwetend is over zijn milieugerelateerde plichten.
Real Alternatives 4 LIFE is een Europees opgezet programma. Het heeft als doel een zo breed mogelijke informatiestroom te voorzien rond alternatieve koelmiddelen, voor de koel-, airconditioning- en warmtepompsector.
De werkbon/leveringsbon voor het installatie- en servicebedrijf geldt als belangrijk instrument binnen het administratieve en uitvoeringsproces van uw bedrijf.
Het vervoer van gevaarlijke stoffen is gebonden aan strenge regels. Deze regels worden op internationaal, europees en regionaal vlak vastgelegd.
Koudemiddelen vallen in elk geval onder de noemer “gevaarlijke stoffen”. Vandaar dat zowel de installatiebedrijven, de groothandelaars en de transporteurs goed op de hoogte moeten zijn van de geldende wetgevingen. Er worden hierop ook strenge controles gevoerd.
Deze video is beschikbaar in verschillende talen, waaronder het Nederlands en Frans.
Binnen de Europese en regionale F-gassenwetgevingen, zijn heel wat administratieve verplichtingen te voldoen. Denken we maar aan het opstellen van instructiekaarten, het invullen van logboeken, de berekening van het relatief lekverlies, het opstellen van lektest- en/of druktestrapporten, enz…
Frixis ontvangt regelmatig vragen over het gebruik van de logboeken bij koel- en warmtepompinstallaties.
Naast specifieke vragen over het invullen, bijhouden en terbeschikking stellen van het logboek, is er soms verwarring over de verplichting ervan.
Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!