Lekdetectie, het berekenen van een CO2-equivalent & onderhoud van materiaal
Dagelijks ontvangt Frixis heel wat koeltechnische en aanverwante vragen. Het secretariaat streeft er, samen met z’n experts, naar om elk lid, een persoonlijk en uitgebreid antwoord te bieden. Om deze bron van kennis ook open te stellen voor andere leden, is er vanaf nu “Vragen aan Frixis”. Een rubriek waarin we interessante vragen en hun antwoorden bundelen. Dit in onze nieuwsbrieven maar ook op onze FAQ-pagina want kennis kun je alleen maar vermenigvuldigen door ze te delen.
In deze editie van “Vragen aan Frixis” helpen we jou bij de berekening van het CO2-equivalent en brengen we duidelijkheid over het onderhoud van de koeltechnische materialen.
- Door wie en hoeveel keer per jaar dient een lekdetectie te gebeuren?
Een lekdetectietest dient steeds door een gecertificeerde koeltechnieker te gebeuren. De frequentie van dergelijke tests is afhankelijk van de hoeveelheid en het type koelmiddel én de aan- of afwezigheid van een goedgekeurd, permanent lekdetectiesysteem. Lees hier het volledige antwoord. (wetgeving)
- Om de hoeveel tijd moet ik mijn materialen laten ijken?
Het koeltechnisch bedrijf en de koeltechnieker hebben een waaier aan gereedschap: Manifold, vacuümpomp, multimeter, weegschaal, … Het is ook wettelijk verplicht om als bedrijf bepaalde materialen te hebben en een goed onderhoud is van groot belang. Lees hier het volledige antwoord. (wetgeving)
Heeft u zelf een vraag? We helpen u graag verder. U kunt ons hiervoor bereiken via de gekende kanalen info@frixis.be en 02 215/18 34.